Co pomáhá na akné, když si nechci kupovat žádnou drahou kosmetiku

24. 9. 2017 14:02

Zdravím všechny, dneska jsem dostala do rukou zářijový IN! a hned, jak mé oči spatřily, že mohu přispívat na signálech na společný blog, tak jsem věděla, že ještě dnes musím něco napsat (moc mě to baví). Napadlo mě navázat na článek z INka Jak pečovat o pleť.


Jsem ráda za to, že mám pleť takovou jakou mám. Občas mám nějaké pupínky na obličeji, ale není to nic hrozného. Ikdyž bych někdy raději úplně bezproblémovou pleť, ale to by chtěl asi každý. 

 Chtěla jsem vám ostatním poradit, co mně pomáhá na akné. Doma nemám skoro žádné přípravky na pleť a ani si je nemohu půjčit od nikoho v rodině, protože mám jen sourozence mužského pohlaví a mamka na pleť, kromě krému, nic nepoužívá. Takže jsem si vždycky musela poradit tak nějak sama. Make-up nepoužívám, jen občas korektor na zakrytí pupínků a není to žádný drahý, přiznám se, že je koupený z Aliexpressu :D, ale i tak dobře poslouží. 

A už pojďme k věci. Co mám odzkoušené na akné z věcí, které najdu doma?

  • Alpa - Vezmu si tyčinku do uší, namočím si ji v Alpě a potřu si každý pupínek. Když ho mám trošku rozškrábaný, tak to docela štípe, ale dá se to vydržet. Po chvilce, až se Alpa vstřebá, natřu krémem, protože Alpe hodně vysušuje. Ráno jsou pupínky minimální, nebo aspoň už nejsou moc začervenalé.
  • Pasta - Vezmu si pastu, trošku si dám na prst a potřu každý pupínek a nechám působit, co nejdéle, nejlépe přes noc. Ráno si obličej umyji a pupínky jsou minimálně nebo žádné.
  • Mýdlo - Nanesu si trošku tekutého mýdla na pupínky a nechám zaschnout. Čím déle nechávám působit, tím lépe. Pak jen smyji mýdlo a je to.
  • Jedlá soda - Smíchám sodu s vodou a vzniklou kašičku potřu pupínky. Nechám působit 15 minut a umyji.
  • Peeling dvakrát za týden - Já sice peeling mám koupený, ale dřív jsem si svůj vyráběla. Stačí smíchat cukr a trošku oleje a máte peeling. 
  • Na černé tečky-pinetka - Pokud máte problémy s černými tečkami na nose nebo kdekoliv jinde, vemte si pinetku a vždycky tou stranou, kde je očko, přiložte k černé tečce a zatlačte. Ten maz a nečistoty vylezou a zachytí se za to očko. 

 

První vždy vyzkoušej, jestli ti to na pleť nedělá spíš zle, aby jsi neměla na něco z toho alergii, nebo jen hodně citlivou pleť. Určitě se po každé proceduře natři krémem, protože jak Alpa, tak pasta, mýdlo i jedlá soda hodně vysušují. A hlavně se měj ráda taková, jaká jsi! A buď IN!

 

Zobrazeno 3057×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio