Láska v extrémech

16. 3. 2015 1:08

Jste spolužáci, členové jednoho společenství mládeže nebo party vrstevníků. Najednou mezi vámi přeskočí jiskra a začnete spolu chodit.

Jak si dávat najevo lásku a zároveň udržet dobré vztahy s kamarády?

 

 

ilustrační foto: Zbyněk Pavienský

 

Markéta a Matěj: Pořád spolu

Lenka vypráví:

Od té doby, co moje kamarádka Markéta začala chodit s Matějem, už to ve spolču není jako dřív. Pořád si spolu něco šeptají, objímají se, líbají. Je mi to nepříjemné, občas nevím, kam uhnout s očima. Nikoho mezi sebe nepustí. Zkoušela jsem se s nimi bavit, ale copak to jde, když si zrovna vyznávají lásku?! Je mi trapné je oslovit, dívat se jejich směrem. Cítím se strašně nesvá. Tak radši mlčím a snažím se bavit s ostatními. Chápu, že jsou zamilovaní, ale mohli by brát trochu ohledy i na druhé. Přemýšlela jsem i nad tím, že ve spolču skončím, ale přijde mi to vůči ostatním nefér.

Tip pro Lenku:

Zkus svoji kamarádku někam pozvat a promluvte si o samotě, mezi čtyřma očima. Můžeš začít tím, že jí vztah přeješ a máš radost, že je šťastná. Zároveň jí ale popiš, jak na tebe některé projevy jejich lásky na veřejnosti působí. Buď upřímná, mluv o svých pocitech. Vysvětli jí, že když se líbají a objímají přede všemi, druzí to můžou vnímat jako signál, že si vystačí sami. Nečekej, že ti hned radostně poděkuje a všechno ti odsouhlasí. Bude o tom ale určitě přemýšlet. 

-----------------

Stejný příběh z pohledu Markéty a ukázku opačného extrému najdete v dubnovém čísle časopisu IN! - dívčí svět.

 

Více informací o časopise a objednávky na http://www.info.in.cz/

 

Zobrazeno 1999×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio