Letem prázdninovým světem

29. 6. 2015 20:00

Zajímalo nás, jak tráví prázdniny děti a mládež v cizích zemích. A protože je letošní rok rokem zasvěceného života, napadlo nás položit tuto otázku řeholním sestrám, nejlépe z takové kongregace, která má členy po celém světě. Vybrali jsme si sestry Paulínky.

 

Vypráví sestra Lynette ze Singapuru:U nás se dnes běžně jezdí s rodiči do zahraničí, nejčastěji do Austrálie, Koreje nebo na Taiwan. Navštěvují se zajímavá turistická místa, také se zakouší místní kuchyně :-).

 

Sestra Karen, také ze Singapuru, k tomu dodává: Prázdniny rodiče dost často využívají k tomu, aby děti vedly k učení se, protože studium je velmi ceněno. Během školního roku jsou ještě další kroužky, kdežto o prázdninách (ty mají děti celý červen a pak celý prosinec) je čas jen na učení.

 

Do debaty se zapojují sestry Ewa a Lala z Madagaskaru: Na Madagaskaru ti, kdo žijí ve městech, obyčejně jezdí na vesnici k prarodičům či jiným příbuzným. U nás jsou rodiny velké. Děti a mladí trochu pomáhají a pak mají čas na hry. Nejčastěji hrají různé hry u moře a s míčem. Dříve, dokud nebyly počítače, se chodilo ven a celé party spolu hrály různé sportovní hry. Holky hodně cvičily se švihadlem.

 

Sestra Rebacka z Pákistánu pohotově reaguje: I u nás ten, kdo je z města a má kam jet na vesnici, tak jede, a naopak. Na vesnici se mladí učí, co to znamená mít pole, hodně si můžou hrát u řeky, lovit ryby. Kdo zůstává ve městě, kde v tu dobu je hodně velké horko, je doma a nebo chodívá do parků a na hřiště a o víkendu s rodiči k nějakému jezeru. U nás frčí šlapadla! :-)

Za zprostředkování rozhovoru děkujeme sestře Andree FSP

 

Plné znění rozhovoru najdete v prázdninovém čísle časopisu IN! - dívčí svět.

 

 

Více informací a objednávky:

http://www.info.in.cz/

http://www.in.cz/

 

 

 

Zobrazeno 2140×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio