O lásce a eucharistii

23. 9. 2015 13:41

Když vstoupí do života láska, mění se i všední den

 

V říjnu vyvrcholí v Brně roční přípravy národního eucharistického kongresu. Nejen o něm, ale především o vzácném daru eucharistie si s námi povídal olomoucký arcibiskup, Mons. Jan Graubner.

 

Simon Antony flickr.com [online]. creative commons

 

Otče arcibiskupe, co je to národní eucharistický kongres a jak bude probíhat?

Eucharistický kongres je veřejná oslava Pána Ježíše přítomného ve svátosti oltářní podobně jako veřejná oslava těla a krve Páně, tak zvané Boží tělo. Umíme si představit, jak bychom asi reagovali, kdyby nám někdo řekl, že do našeho města přijde Pán Ježíš. To by byla senzace a davy! Ale on je v každém kostele. Aspoň jednou za čas dejme průchod plné radosti z Krista a ukažme světu, v koho věříme.

Právě to uděláme v Brně. Třídenní konference se bude konat jen pro 300 lidí. V pátek (16. 10.) večer bude na náměstí koncert pro všechny. V sobotu 17. října přednášky a programy v několika kostelích, z nichž půjdou průvody na hlavní náměstí ke společné mši svaté, která bude vrcholem. Bližší informace najdete na www.cirkev.cz.

 

Jakými způsoby můžeme nacházet cestu k eucharistii?

Budovat přátelství s Ježíšem. Povídat si s ním. Říkat mu svá tajemství. Chodit za ním na návštěvu ke svatostánku. Dělat mu radost, připravit pro něj dárek, těšit se na něj. Rozdělit se s ním o své radosti, jako ukazujeme svým přátelům, z čeho máme radost a co se nám líbí. Říkáme: Pojď se honem podívat. Tak můžeme zvát Ježíše. Přivádět k němu přátele. Když ale na něj zapomeneme či prostě dáme přednost jiným věcem nebo ho i urazíme, je dobře se mu omluvit a znovu začít. Vždycky můžeme počítat s tím, že jeho láska je větší než všechny naše chyby. Dar odpuštění pak bude silnou zkušeností lásky a povzbuzením k věrnosti.

 

Dokončení rozhovoru najdete v říjnovém čísle časopisu IN! - dívčí svět.

Více informací a objednávky: www.info.in.cz

 

   

Zobrazeno 2657×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio