Devatero pravidel pro psaní na blog

28. 3. 2017 13:42
Rubrika: Mišmaš

Na náš blog můžeš psát, o čem chceš, fantazii se meze nekladou. Články o módě, o kosmetice, o víře, zážitky ze života, úvahy a zamyšlení, nebo povídky a básničky… Můžou být krátké, dlouhé, vše záleží jen na tobě.

Moc se těšíme, až se naše společenství rozjede, budeme psát náš společný blog a komunikovat společně v našem virtuálním společenství. Psaní na blog není povinnost, můžeš jen číst a komentovat, nebo přidávat příspěvky na stránku společenství. Třeba sdílet články od jinud, písničky a videa…

Z redakce tu s tebou bude Maruška (MaláJezinka) a Martina (M-Tina) a už se obě na společenství moc těší :)

 

Jak zveřejnit článek na blog?

V pravém horním rohu na stránce společenství klikni na tlačítko „Správa blogu“. Tím se hned dostaneš do editoru, kam napíšeš svůj článek a po dopsání ho můžeš zveřejnit. Vyber si rubriku, do které tvůj článek patří. Můžeš doplnit i štítky, to jsou většinou slova, která vystihují tvůj článek. Před zveřejněním se ujisti, že je dole nastavená možnost „Zveřejnit jako - sám za sebe“.

 

Devatero pravidel

Chceme vytvořit pěkné a příjemné společenství, kde společně budeme moct sdílet naše zážitky, naši víru a naše nápady. Celé společenství je založené na důvěře mezi jeho členy. Aby náš blog a společenství fungovaly bez problému, prosíme o dodržování několika pravidel. Přejdeme tak zbytečným nedorozuměním a problémům :)

 

1. Článek si po sobě v klidu a pomalu přečti a oprav si chyby a překlepy. Gramatika je tvoje vizitka.

2. Články zveřejňuj vždy sama za sebe a ne pod jménem společenství.

3. Nepoužívej sprostá slova, urážky, pomluvy, lži a věci, které nejsou slučitelné s křesťanstvím.

4. Sdílej pouze články, které jsi napsala ty sama. Nekopíruj je od ostatních a nezveřejňuj pod svým jménem. Pokud se rozhodneš uvést část textu, který jsi nepsala přímo ty (například nějaký inspirativní úryvek z knihy), uveď jeho autora a knihu, časopis nebo internetovou stránku, ze které je vzala. U krátkých citátů stačí uvést autora.

5. Ověřuj si informace, které ostatním předáváš.

6. Nepublikuj obrázky, na které nemáš autorská práva, to je většina obrázků volně stažených z internetu. Pokud chceš k článku přidat fotografii, použij vlastní nebo fotografii, na jejíž zveřejnění máš svolení autora. Nezapomínej na to, že i když je fotografie tvoje, ale jsou na ní lidé, je třeba mít jejich svolení, že může být publikovaná. Používat můžeš i fotografie z volných zdrojů, např. https://pixabay.com/.

7. Nemaž ani nijak neupravuj články jiných přispěvatelů.

8. Neměň vzhled ani jiná nastavení blogu. Pokud budeš mít nějaké připomínky, nápady (Třeba přidání nové rubriky.) atd. napiš nám, budeme se ti snažit vyjít vstříc.

9. Doufáme, že k tomuto bodu nedojde, ale v případě, že v redakci shledáme nějaký příspěvek nevhodný a porušující tato pravidla, bude ihned smazán. Pokud se to náhodou stane tvému příspěvku, neboj se nám napsat, řekneme si, co bylo špatně a pokud to půjde, po úpravách můžeme článek klidně vrátit zpátky na blog :)

Zobrazeno 1686×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio